Alles over hotels

Vraag en aanbod

Men zal zich bij vlagen afvragen waarom sommige hotels nu zo ontzettend duur kunnen zijn. Terwijl het misschien helemaal niets bijzonders lijkt qua locatie. Of de grootte van de kamer is erg tegenvallend maar je lijkt toch de hoofdprijs te betalen. Dit heeft natuurlijk altijd een reden, want nooit zul je zomaar teveel betalen. ieder hotel dat de prijzen veel te hoog maakt zal immers geen boekingen krijgen wanneer de concurrentie veel minder vraagt.

Eigenlijk geeft deze laatste zin al een heel uitgeblanceerd antwoord op de eerdere vraag. Er is namelijk maar een enkel ding wat de prijzen van hotels op sommige plaatsen zo ontzettend op drijft, namelijk de vraag. Hierbij wordt altijd een passend aanbod gezocht, maar als de vraag dusdanig groot is dat het aanbod niet altijd voldoet zal dit als vanzelf veel hogere prijzen tot gevolg hebben.

Zo doet het zich voor dat in sommige grote steden of populaire vakantie bestemmingen de prijzen voor hotels als het ware de pan uit rijzen. Doordat zoveel mensen tegelijk naar deze plaatsen toe willen gaan wordt het alsmaar duurder en duurder. Dit wil dus niet zeggen dat men vrijwillig de prijzen zo hoog maakt, er zijn namelijk met meer conurrentie ook meer kosten voor hotels.

bard