Bijzondere hotels

Een hotel als kantoorwerkruimte gebruiken

Kleine bedrijven hebben op dit moment een ruime keuze als ze voor het eerst een kantoorruimte willen huren. Er staat in Nederland in 2022 ontzettend veel kantooroppervlakte leeg, vooral omdat thuiswerken door de coronapandemie een hoge vlucht heeft genomen. Ondanks dat de pandemie over zijn hoogtepunt heen lijkt, is het waarschijnlijk dat thuiswerken nog lange tijd in ons systeem zal blijven. Kantoorruimte huren zal dus nog jaren goedkoop blijven, en is een flexibele keuze voor veel grotere en kleinere ondernemingen.

Maar een kantoorruimte huren in een grote stad is niet altijd de beste oplossing voor ZZP’ers en voor specifieke ondernemingen. Zij zijn soms meer gebaat bij een flexibeler, luxere werkplek met meer voorzieningen. Hotels die door de crisis ook een klap hebben gekregen, verhuren nu soms hun kamers en faciliteiten als werkruimte, en dit kan voor bedrijven en ondernemers een aantal voordelen hebben.

De voordelen van werken in een hotel

Vergeleken met thuiswerken, een bestaande kantoorruimte huren en een eigen pand bezitten heeft werken in een hotel een aantal pluspunten

Rustige en aangename omgeving

Een gemiddeld hotel heeft een eersteklas ligging waar weinig storende factoren aanwezig zijn. Bovendien heeft het vaak een mooi uitzicht, aantrekkelijk ingerichte kamers en een omgeving waar in de lunchpauze iets te beleven valt. Dat alles zorgt voor een betere werkhouding en minder stress, zeker vergeleken bij een bedompt, saai ingericht pand ergens aan de snelweg.

Uitstekende voorzieningen

Hotels hebben doorgaans goede eetgelegenheden, prima internetverbindingen en zelfs de mogelijkheid om een powernap te nemen. En er wordt voor je gezorgd, ook als je er aan het werk bent. De staf staat klaar om apparatuur, vergaderzalen en zakenlunches tot in de puntjes voor je te verzorgen. Een tijdelijke kantoorruimte huren in een hotel kan zo de productiviteit opkrikken, zonder dat je bedrijf ergens aan vastzit.

Eersteklas secundaire arbeidsvoorwaarden

In een tijd waarin het voor veel branches lastig kan zijn om geschikt personeel te vinden, is een werkplek in een hotel wel het summum van ‘job benefits’. Een eigen sportzaaltje, een zwembad met sauna en na het werk een chique borrel in de hotelbar – veel aantrekkelijker wordt flexibel werken niet. Zo’n geweldige werkplek kan voor jouw onderneming de doorslaggevende factor in de strijd om personeel zijn.

bard