Bijzondere hotels

Hoe de meest luxe hotels ter wereld hun klanten verwennen

Als je nog nooit in een megaluxe hotel bent geweest, kan je jezelf afvragen waarom je die belachelijke huurtarieven voor een hotelkamer of suite zou betalen. Wat voor faciliteiten en attracties vind je in de duurste hotels ter wereld? Dit zijn een paar van de fijnste privileges die je geniet.

Hyperluxe kamers met alles erop en eraan

Als je honderden euro’s per nacht gaat neertellen, dan wil je daar natuurlijk wel iets voor terug. In jouw hotelkamer of suite vind je de beste bedden, een elegante inrichting met designmeubelen en schilderijen en natuurlijk een badkuip of jacuzzi. Maar ook de minder in het oog springende voorzieningen maken jouw verblijf in een tophotel de prijs meer dan waard. Wat dacht je van airconditioning en een privésauna, meerdere enorme flat screen tv’s met gratis filmzenders en natuurlijk een minibar en roomservice? Als je de juiste kamer boekt krijg je bovendien een fantastisch uitzicht over de lokale skyline, de zee of het berglandschap! Zo kom je jouw vakantie wel door…

Persoonlijke aandacht en service dankzij een CRM

Natuurlijk werken bij deze hotels de beste horecamedewerkers die precies weten hoe ze jouw vakantie tot een ongekend succes kunnen maken. Sommige hotels bieden zelfs een persoonlijke butler aan voor de duur van je verblijf! Deze mensen staan klaar om extra meubels of voorzieningen voor je te regelen, om je te helpen jouw evenement bij het hotel te organiseren en om je de beste tips voor uitgaan, eten en vermaak te geven. Hotels gebruiken een handig crm systeem om de gegevens, wensen en voorkeuren van elke klant vast te leggen, waardoor ze veel beter op diens behoefte kunnen inspelen. Deze systemen zorgen ervoor dat er een optimale service kan worden gegeven en dat tevreden klanten graag terugkomen voor een vervolgbezoek.

Zwembaden, spa’s en waterparken

Naar het zwembad gaan hoort bij vakantie en het is dan ook iets waar de duurste hotels zeker niet op besparen. In een infinity pool boven op het hotel kan je zwemmen terwijl je over de stad uitkijkt. Een luxe spa biedt stoombaden en sauna’s en je kunt er op aanvraag een lange lijst massages en wellness behandelingen boeken. Sommige van de meest luxe hotelresorts hebben zelfs een groot waterpark met tropische bomen, een privé strandje en als het even kan en swim-up bar.

Uitgelezen sterrenrestaurants en bars

Een ontbijtservice is wel het minimum wat je van een overnachting mag verwachten. De beste hotels in Amerika en Azië zijn bovendien het onderkomen van geweldige restaurants die één of meerdere Michelinsterren hebben ontvangen. Je beslist hier elke dag of je geniet van Franse haute cuisine, versgevangen vis, mediterrane tapas of de meest verfijnde Aziatische keuken. En voor een drankje achteraf ga je natuurlijk naar de hotelbar, waar je de beste wijn en whisky kan bestellen en een live dans- of cabaret act kunt meepakken.

bard