Alles over hotels

Best Bewaarde Hotelgeheimen

We kiezen een hotel vaak omdat we op zoek zijn naar een afzienbare, gemakkelijke ervaring. We weten wat we kunnen verwachten, en wat we krijgen vaak goed genoeg. Maar wat weten we niet over hotels? Welke kaarten houden deze bedrijven dicht tegen de borst? Lees verder als je liever goed geïnformeerd op vakantie gaat!

Blijf je maar een enkele nacht? De kans bestaat dat je kamer dubbel geboekt wordt. Omdat het percentage van “no shows” op een gemiddelde tien procent ligt, boeken managers kamers liever dubbel dan dat ze inkomen missen. Maar wat gebeurd er als iedereen wèl zijn woord nakomt en wil inchecken? Dan is je verblijf ineens gratis! Maar niet in dat hotel. Het hotel waar je oorspronkelijk bij geboekt had zal er dan voor zorgen dat je die nacht in een vergelijkbaar hotel kunt slapen. Nu maar hopen dat zij niet stiekem ook overgeboekt zijn…

Onthoud: een slimme klacht kan je heel wat opbrengen! Je hoeft je stem niet te verheffen om een klacht goed afgehandeld te krijgen in een hotel. De meeste problemen worden niet direct veroorzaakt door de receptie, dus als je een klacht hebt, leg deze kort uit aan de receptie, bied een acceptabele oplossing aan, en vraag met wie je moet spreken om het klaar te krijgen. “Zal ik hierover met een manager moeten praten?” Voor je het weet is de klacht afgehandeld. Een andere goede tip: vraag de medewerker om zijn of haar naam. Dat zorgt ervoor dat ze meer bereid zijn om verantwoordelijkheid te dragen voor het volledig afhandelen van je verzoek.

Iedereen wil natuurlijk zo goedkoop mogelijk op vakantie. Maar boek je een vakantie met een hevige korting, verwacht dan ook een ervaring die wellicht tekort komt. Is dat oneerlijk? Het hotel verdient het minste op deze reserveringen, en de gasten die dit soort reserveringen kiezen, kiezen het hotel niet gebaseerd op kwaliteit, maar op goede waarde. Sta jij liever niet in dezelfde schoenen als deze gast? Dan is het beter om ook niet te boeken als die gast. Want zij vinden zich onmiddellijk helemaal op de bodem van de prioriteitenlijst van elke hotelmedewerker- dat is nu eenmaal hoe het werkt! Als je een gast bent die van een beetje meer

luxe houd, wil je misschien wel overwegen om je kamer te upgraden naar een wat comfortabelere versie. Hoe doe je dat? De receptie zegt misschien: “Mevrouw, alle kamers zijn ongeveer hetzelfde!”, maar laat je niet misleiden! Er is altijd een hoekkamer, een kamer met een balkon of een grotere badkamer met twee wasbakken, enzovoort. En als het wel waar is dat alle kamers nu eenmaal uitkijken op de parkeerplaats, dan zijn er toch nog allerlei andere dingen die ze kunnen doen: een latere check-out, gratis televisie of films, een gratis minibar, korting op roomservice, noem maar op. Het kan dan natuurlijk geen kwaad om de receptie altijd goed te behandelen, en misschien een keer een mooi Eurobiljet toe te schuiven. Dat motiveert tenslotte (bijna!) iedereen!

bard