Bijzondere hotels

De leukste kunsthotels van Nederland

Wanneer je dacht dat kunst alleen aan de muren van musea te bewonderen is heb je het mis. Er zijn namelijk talloze hotels waar kunstwerken aan de wand prijken en installaties tentoongesteld worden. Daarom hebben we een opsomming gemaakt van de leukste kunsthotels van Nederland.

Het Andaz Hotel

Dit vijfsterrenhotel is ontworpen door Marcel Wanders, en bevindt zich in de voormalige centrale bibliotheek van Amsterdam. Het surrealistische interieur is geïnspireerd op het boek Alice in Wonderland, dus je kunt levendige kleuren en fantasierijke objecten verwachten. Bovendien heeft het hotel een geweldige collectie videokunst die continu wordt aangevuld. De kunstwerken zijn in de lounge, de gangen en de lobby van het hotel te bewonderen, en het is zelfs mogelijk op je hotelkamer het kunstkanaal in te schakelen.

Hotel Not Hotel

Eveneens in Amsterdam gelegen is het Hotel Not Hotel. De echte kunstliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen, omdat elke hotelkamer in feite een kunstwerk is. De kamers hebben allemaal een uniek verhaal, ontwerp en identiteit. Dus vanaf het moment dat je jouw ogen in de ochtend open doet ben je onderdeel van een met kunst gevulde ruimte.

Inntel Hotels Art Eindhoven

Dit viersterrenhotel bevindt zich in de monumentale Lichttoren van de oude Philipsfabriek, waar in vervlogen tijden de eerste gloeilampen vervaardigd en getest werden. Het gebouw is omgetoverd tot een modern en artistiek hotel met een industriële inslag, waar het pand zich uitstekend voor leent. Historie, kunst en design zijn in dit hotel naadloos op elkaar afgestemd, en eerlijk is eerlijk, de posters van Dear Sam zouden absoluut niet misstaan in dit hotel.

Het Paleis Groningen

Dit geweldige kunsthotel beschikt over tien unieke hotelkamers, welke ieder een eigen kunststroming vertegenwoordigen. Naargelang je smaak kan je dus zelf aangeven in welke kunststroming je jezelf het meeste thuis voelt. Je kunt onder andere kiezen uit Minimalisme, Surrealisme, Dadaïsme en Pop Art.

bard