Alles over hotels

Verschillende typen hotels

Dat hotels er in allerlei soorten en maten zijn is wel duidelijk. Je kunt het daarbij zo gek maken als je zelf wilt. Baden in luxe, of in een hele simpele, kleine kamer een aantal nachten doorbrengen, het behoort allemaal tot de mogelijkheden. Hierbij hangt het maar net af van wat je budget is en hoeveel je daadwerkelijk uit wilt geven voor een dergelijk verblijf.

Hotel

Dit is het meest voorkomende type accommodatie. Vaak worden alle soorten genoemd onder de paraplu benaming van het hotel maar kan er veel verschil in zitten. Een echt hotel heeft een classificatie van 1 tot 5 sterren. Des te meer sterren, ook des te meer luxe er is. Let er wel op dat een vijfsterren hotel op de ene locatie heel anders kan zijn dan op de andere.

Hostel

Een andere benaming voor een Hostel, de voornamelijk vroeger meer gebruikt werd, is een jeugdherberg. Op deze plek slapen vaak vooral jonge gasten met een krap budget. Het fijne is dat een overnachting er niet veel kost en je vaak makkelijk nieuwe contacten legt. Ondanks dat er veelal opties zijn om prive kamers te boeken is het gebruikelijker een kamer met anderen te delen.

Pension

Dit is vaak een eenvoudig en kleinschalig hotel. Er zullen niet heel veel kamers zijn en er is niet heel veel luxe te bekennen. Voordeel ten opzichte van een hoop andere accommodaties is dat het echter wel vrij goedkoop is. Voor reizigers met een beperkt budget kan een pension daarom een prima optie zijn.

Resort

Dit is weer een hele andere tak van typen hotels. Resorts zijn vooral te vinden in badplaatsen. Een resort heeft als kenmerk dat het vaak van alle gemakken voorzien is en opties biedt om all-inclusive te verblijven. Hierbij is alles zoals slapen en onbeperkt eten en drinken inbegrepen. Voor een fijne zorgeloze vakantie met lekker weer is dit dus een prima mogelijkheid.

Motel

Het motel is meer een Amerikaanse uitvinding. Je zult deze hotels, die als kenmerk hebben dat ze langs de meestal langs de weg liggen, vooral vinden in de Verenigde Staten, al komen ze steeds vaker voor op andere plaatsen in de rest van de wereld.

Bed and Breakfast

Dit is een beetje vergelijkbaar met een pension. Een bed and breakfast wordt vaak door particulieren gerund met een landelijke locatie. Toch zien we steeds vaker dat bed and breakfasts ook opduiken in de meer stedelijke gebieden. Voor een rustig verblijf is het een fijne optie.

Naast alle bovengenoemde typen hotels zijn er nog vele anderen. Dit zijn wel de meest voorkomende. Het lijkt daarbij een trend dat er de laatste jaren steeds meer nieuwe soorten accommodaties opduiken, interessant om te zien hie dit zich verder dus zal ontwikkelen.

bard