Bijzondere hotels

Het belang van een fraai hotelinterieur

Voor hotels of hotelketens is het aanhouden van een herkenbare stijl erg belangrijk. Gasten kunnen zich namelijk identificeren met de stijl van zo’n hotel en kunnen zo nagaan of ze zich hier fijn bij voelen. Als dat het geval is boeken ze vaak nogmaals een of meerdere nachten. Het hotelinterieur levert dus een bijdrage aan de algehele ervaring van een hotelovernachting of -vakantie.

Dit is natuurlijk erg belangrijk voor het genereren van winst. Mede gebaseerd op het hotelinterieur bepalen de gasten of ze een dergelijk hotel aan collega’s, vrienden of kennissen zullen aanraden. Deze mond tot mond reclame kan aldus een grote bezoekersstroom op gang brengen en dat is voor een dergelijk bedrijf uiteraard lucratief.

Bij het bepalen van een unieke, authentieke stijl, zijn er een aantal aspecten waar een hotel of hotelketen aan moet denken:

De stijl van een hotel moet een goede samenhang hebben. Dit betekent dat het interieur van de lobby, de gangen, de restaurants en de hotelkamers goed op elkaar afgestemd moeten zijn. Dat houdt overigens niet in dat de stijl overal precies hetzelfde dient te zijn, maar wel dat er over het gehele plaatje moet worden nagedacht. Voor de meeste hotelketens betekent dit dat (te) grote contrasten beter achterwege gelaten kunnen worden, tenzij de contrasten horen bij de stijl en het imago van het hotel.

Als hotel is het belangrijk om een comfortabele ervaring aan te bieden. Dit begint bij het aanschaffen van meubels van hoge kwaliteit. De kwaliteit van het bed en het matras speelt daarbij een centrale rol, maar ook de andere meubelstukken die zich in de hotelkamer bevinden behoren van een uitstekende kwaliteit te zijn. De meubels moeten comfortabel zijn en dienen er bovendien onberispelijk uit te zien.

Een hotelkamer moet op een prettige manier gedecoreerd zijn. Functionele accessoires zijn daarbij essentieel en kunnen bijdragen aan een gerieflijk interieur. Denk bijvoorbeeld aan Ronde Spiegels aan de wanden en in de badkamer. De ornamenten rondom deze spiegels kunnen zorgen voor een decoratie die uniek is voor het betreffende hotel.

Hotelkamers kunnen bovendien gedecoreerd worden met behulp van mooie posters in prachtige lijsten. Om te bepalen welke lijsten en posters daarvoor het meest geschikt zijn, moet er natuurlijk gekeken worden naar de stijl van het hotel zelf.

De muren van een hotel dienen er ook gedegen uit te zien. Rustgevende kleuren zorgen ervoor dat een gast goed in slaap kan vallen. Drukke wanden met veel decoratie kunnen in een aantal gevallen ook zorgen voor een goede ervaring, maar dan moet dit aansluiten bij het imago van het desbetreffende hotel. De meeste hotels kiezen echter voor een rustgevende sfeer.

bard