Bijzondere hotels

De inrichting van een hotel

Vakantieplannen worden doorgaans gemaakt naar aanleiding van een bestemming. De bestemming is immers het doel van de reis. Daarna wordt er in de directe omgeving naar een geschikt hotel gezocht. Of je jezelf goed voelt in het hotel waar je verblijft zal voor een heel groot deel je vakantieplezier bepalen. Het kan daarom soms best de moeite waard zijn om voor een iets langere reisafstand te kiezen omdat je daar een hotel vindt dat beter bij je past.

De hotelkamer

Hoteleigenaars streven ernaar om vakantiegangers een perfect ‘thuis-weg-van-huis’ te bieden. Het hangt echter van de voorkeuren van de individuele gasten af of dit daadwerkelijk zo voelt. Bij de keuze van de vakantieganger speelt meestal de prijs en de hygiëne een grote rol. Hoe het gesteld is met de hygiëne in het hotel is niet te beoordelen naar aanleiding van foto’s, maar vaak uitgebreid terug te vinden in de recensies van gasten die al eens een vakantie in het hotel hebben doorgebracht. De rest van de beoordeling is persoonlijk en vooral gevoelsmatig. Bij aankomst in de hotelkamer gaan vrijwel alle gasten op onderzoek uit: zo worden de kastjes geopend en wordt de badkamer geïnspecteerd.

Het hotelinterieur

De sfeer in het hotel wordt vrijwel direct bij binnenkomst in de lobby waargenomen. Bij de meer klassieke hotels zie je een inrichting met bewerkte meubels, ronde vloerkleden en zware gordijnen. Bij moderne hotels wordt er juist gebruikgemaakt van strakke rechte lijnen, al dan niet voorzien van felle kleuren. Deze twee stijlen kennen uiteraard veel varianten en ook combinaties van beide stijlen komen voor.

Met zorg een hotel kiezen

Sommige mensen zijn geneigd om voor het goedkoopste hotel te kiezen omdat ze er toch alleen maar slapen. Wanneer je echter wakker wordt in een kamer die ingericht is met meubels die je echt lelijk vindt en die geverfd is in kleuren waar je niet van houdt, zal dit je stemming van de dag beïnvloeden. Om echt optimaal van je welverdiende vakantie te genieten is het dus van belang om aandacht te besteden aan de inrichting van het hotel. Het is daarom aan te raden om bij het bekijken van de foto’s van het hotel ook goed naar de inrichting te kijken. Let daarbij vooral op je gevoel. Als de inrichting jou een comfortabel gevoel geeft zit je goed.

Speciale hotels

In sommige gevallen is het hotel zelf het belangrijkste reisdoel. Het gaat dan vaak om speciale accommodaties waarbij de gast een unieke ervaring beleeft. Bij dit soort hotels is de totale inrichting aangepast aan het thema van het hotel. Een overnachting in een kasteel is bijvoorbeeld ook een uitstapje dat veel mensen graag een keer willen meemaken.

bard